De ce voluntariat? - Alex Rîca

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. De ce voluntariat? -...

De ce voluntariat? - Alex Rîca

"Probabil cel mai important lucru e sa participi si sa stii ca faci parte dintr-un colectiv care chiar are impact la nivel local."

Le-as recomanda tuturor tinerilor din Resita voluntariatul din numeroase motive, principalul pentru mine fiind latura sa sociala. Este important sa colaboram, sa muncim in echipa si sa ne cunoastem pe noi insine. Toate acestea pot fi dobandite prin educatie nonformala (iar voluntariatul este o forma de educatie nonformala), care ne permite sa ne evaluam actiunile, sa tragem conlcuzii si sa ne imbunatatim modul de lucru. Centrul de Voluntariat Resita mi-a oferit posibilitatea de a calatori, de a cunoaste alti tineri din Europa si nu numai. In acelasi timp, avand responsabilitati si facand parte dintr-o echipa in diverse proiecte si evenimente am reusit sa cresc la nivel personal. Experienta de tanar voluntar in Resita a fost una foarte faina care m-a ajutat sa inteleg modul in care interactionez cu oamneii si sa fiu deschis la noi experiente si oportunitati. Dar probabil ca cel mai important lucru e sa participi si sa stii ca faci parte dintr-un colectiv care chiar are impact la nivel local.

Alexandru Rica,  analist operational in domeniul aviatic, Marea Britanie

*Textul face parte din campania „De ce voluntariat?”, o campanie in care tineri cu care am lucrat de-a lungul timpului povestesc despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experienta de la Centrul de tineret Mansarda si despre impactul acestor activitati asupra dezvoltarii lor personale si profesionale. Este o campanie prin care ne dorim sa incurajam tinerii sa aleaga voluntariatul ca metoda de educatie nonformala, de dezvoltare personala si de schimbare in comunitate.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram