De ce voluntariat? - Alexandra Susan

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. De ce voluntariat? -...

De ce voluntariat? - Alexandra Susan

"Am legat prietenii grozave, prietenii care rezista pana in ziua de astazi, m-am distrat, am invatat sa fiu sincera si sa imi inving fricile. Cu alte cuvinte, m-am format ca persoană."

Sunt studenta in anul III la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara si fosta absolventa a Colegiului National Traian Lalescu Resita. Pot sa spun ca anii de liceu au fost cei mai bogati, cei mai plini de momente frumoase, si asta datorita oamenilor speciali pe care i-am gasit aici, la Centrul de Voluntariat si la Centrul de tineret Mansarda. Mi-am inceput activitatea ca voluntar in clasa a IX-a, nestiind ce inseamna. M-am dus din simpla curiozitate, dar s-a dovedit a fi o experienta unica, poate cea mai utila din viata mea de pana acum.

Am invatat sa comunic, sa am mai multa incredere in mine, sa imi fac prieteni, sa fiu independenta , sa pretuiesc RABDAREA , sa vorbesc o limba straina, sa fiu in stare sa ma uit pe harta unui oras nou dintr-o alta tara si sa zic: "Pe aici trebuie sa mergem!". Am legat prietenii grozave, prietenii care rezista pana in ziua de astazi, m-am distrat, am invatat sa fiu sincera si sa imi inving fricile. Cu alte cuvinte, m-am format ca persoana. Simt ca sunt un om mai bun si ca am un plus fata de altii, prin simplul fapt sunt VOLUNTAR si ca am reusit sa fac si altceva in afara de scoala. Am iesit ”in lume”, am vazut, am observat, am tinut minte si am aplicat .

1012086_659964144039726_321682311_n

Sfatul meu pentru voi, viitori voluntari: Incercati noi experiente, CALATORITI ori ce cate ori aveti ocazia, VISATI, invatati sa invatati. Pentru ca acum este perioada in care aveti TIMP pentru toate. Iar Mansarda va ofera toate lucrurile astea! Mie, din pacate, facultatea nu imi lasa timpul necesar sa vin mai des la Mansarda, dar de fiecare data cand urc acele scari imi amintesc prima zi cu emotiile si incertitudinea pe care le-am simtit, toate pozele facute pe scari cu vizitatorii, toate bratarile (ale mele nefinalizate pentru ca nu aveam rabdare), toate brain-storming-urile, toate pregatirile pentru activitatile de la Centrul pentru persoane varstnice sau pentru 8 martie happening, toate taberele, toate Balurile Voluntarilor, toate costumele de 1 aprilie, toate momentele cand veneam doar sa stau la o poveste. Si de fiecare data zambesc. Sunt atat de multe lucruri de spus, dar ar fi frumos sa le descoperiti si sa le traiti si voi! Imi doresc ca si pentru voi voluntariatul sa fie ce a fost si pentru mine: PASIUNE si INVATARE ! ☺

Alexandra Maria Susan, 21 ani

*Textul face parte din campania "De ce voluntariat?", o campanie in care tineri cu care am lucrat de-a lungul timpului povestesc despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experienta de la Centrul de tineret Mansarda si despre impactul acestor activitati asupra dezvoltarii lor personale si profesionale. Este o campanie prin care ne dorim sa incurajam tinerii sa aleaga voluntariatul ca metoda de educatie nonformala, de dezvoltare personala si de schimbare in comunitate.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram