"Dacă nu luam contact cu acest grup de oameni si cu voluntariatul, poate nu descopeream ce înseamnă să te dai cu bița, sa schiezi, ieșirile cu cortul și multe altele."
De ce voluntariat? Am ajuns sa fiu voluntar prin sora mea Andreea ea fiind de ceva timp voluntară (cumva împins de la spate, mai mult de părinți, uite ce fain e acolo nu te duci și tu!? ). Și probabil din cauza asta experiența mea nu a fost așa de infloritoare ca si a celor care au descoperit de unii singuri centrul. Dar nu contează cum ajungi... dacă participi la activitățile principale, acolo unde este nevoie de toată lumea, e imposibil sa nu descoperi calități și lipsuri neștiute. Un aspect important, zic eu, îl reprezintă oameni și voluntari ce compun acest centr; sincer va spun, prieteniile legate aici sunt mai puternice și mai longevive decât cele din liceu și generală. Dacă nu luam contact cu acest grup de oameni si cu voluntariatul, poate nu descopeream ce înseamnă să te dai cu bița, sa schiezi, ieșirile cu cortul și multe altele. Cred ca interacțiunea, lucrul în echipa, aventura, cunoașterea sunt lucruri foarte importante de care nu ai parte dacă nu ai oameni fain în jurul tău.
Andrei Iancu, voluntar din 2008 si redescoperit cu mare bucurie ca OM DE BAZA in marea renovare Trepte spre voluntariat de la finalul lui 2015.
*Textul face parte din campania „De ce voluntariat?”, o campanie in care tineri cu care am lucrat de-a lungul timpului povestesc despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experienta de la Centrul de tineret Mansarda si despre impactul acestor activitati asupra dezvoltarii lor personale si profesionale. Este o campanie prin care ne dorim sa incurajam tinerii sa aleaga voluntariatul ca metoda de educatie nonformala, de dezvoltare personala si de schimbare in comunitate.