Atelierul de muzicoterapie

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Atelierul de muzicoterapie

Atelierul de muzicoterapie

25 de tineri participă în luna Februarie la Atelierul de muzicoterapie. În activitățile desfășurate la atelier folosim instrumente de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică, împreună cu metafora ca element central. În cele 5 zile ale atelierului îmbinăm elementele ludice ale muzicii cu procesul de învățare și cunoaștere de sine prin experimentare. Obiectivul este ca participanții să dezvolte și să aprofundeze noțiuni teoretice și practice despre leadership, responsabilitate civică, atitudine prosocială, lucru în echipă, cunoașterea și gestionarea emoțiilor în scopul relațiilor profesionale, dar și personale, potențarea valorilor de bază individuale și a valorilor de bază colective.

Câteva titluri din programul atelierului, care sugerează tematica: Călătoria ascultării, Emoțiile Fundamentale – Furia e naturală, Frica ne ajută, Tristețea poate fi transformată, Fiecare persoană își construiește realitatea, Curajul de a cere ajutorul. Toate exercițiile și metaforele sunt ilustrate sonor, participanții având la dispoziție peste 100 de instrumente de percuție unele dintre ele ciudate și exotice.
Formatori:
Jean-Baptiste Manitou Odobeștianu - muzicoterapeut atestat în Franța, licențiat în Pedagogie Socială
Ana Maria Anghelescu – specializat în antropologie și masterand al programului de Pedagogii Alternative și Arte Teatrale în Educație FPSE București
parteneri: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Caras-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița, Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Asociatia Humains Profiles.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram