Atelierul de olărit

Atelierul de olărit

Atelierul de olărit este un proiect aprobat la finanțare de Primăria Reșița și Consiliul Local Reșița, prin Programul Încredere în Reșița cu suma de 33.440 lei.

Activitățile se desfășoară în perioada 28 octombrie – 18 decembrie 2020. Am înființat în cadrul Centrului de Tineret Mansarda Reșița un nou atelier, cu specificul lucrului și modelajului lutului. În cadrul programului am stimulat copiii și tinerii să descopere o alternativă de timp liber, în timp ce învață să facă obiecte decorative din lut.

Chiar dacă restricțiile legate de pandemia SARS CoV2 ne-au îngreunat modul de lucru, am încercat să găsim activități în cadrul atelierului care să contribuie ca soluții pentru dezvoltare personală. Am avut alternative fără să ținem tinerii și copiii în casă, lucrând cu grijă și cu mare atenție să nu îi punem în pericol. Pentru programele de educație nonformală cum este si cel din cadrul Atelierului de olărit, pur și simplu nu există un substitut. Una este învățarea în școală și una este învățarea prin experimentare, prin practică, prin interacțiunea și deschiderea trainerilor, formatorilor și a celorlalți participanți, când fiecare tânăr sau copil devine o prioritate.

Cursurile sunt gratuite iar cei interesați să participe pur și simplu s-au înscris printr-un mesaj pe e-mail sau privat pe facebook. Participanții împărțiți pe grupe de vârstă au fost programați pentru a respecta un număr maxim de persoane pentru activități în interior. Au învățat să realizeze obiecte din lut pe roata olarului dar au făcut și modelaj în lut, care le-a permis să fie mai ingenioși iar obiectele realizate să se remarce prin creativitate. Nu numai că au lucrat cu lut dar au învățat și tehnici de punere în valoare a obiectelor de lut.

Preocuparea noastră constantă este aceea de a contribui alături de alți actori din comunitate la oferta de programe de educație nonformală în diverse forme, acționând cu impact direct pentru îmbunătățirea vieții comune din oraș.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram