Auditare si auto-evaluare în lucrul cu tinerii

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Auditare si auto-evaluare în...

Auditare si auto-evaluare în lucrul cu tinerii

Deea Popa, lider de tineret și Daniela Lupsan, consilier pentru tineret, s-au întors cu forțe noi de la Helsinki, unde au participat la seminarul ,,Transferring the auditing and self-assessment model for youth work activity”. Vizita care a avut loc între 22-26 aprilie le-a oferit ocazia să descopere alături de alți membri ai unor organizații din România și Croația un model de (auto)evaluare a lucrului cu tinerii.

Au luat parte la activitățile unor centre locale de tineret, fiind impresionate de importanța pe care autoritățile finlandeze o acordă educației nonformale și serviciilor de timp liber oferite tinerilor și copiilor. Practica finlandezilor în formarea lucrătorilor de tineret funcționează încă din anii ‘70 își arată rezultatele. Totul pare foarte simplu, cu reglementări și condiții accesibile pentru că există o strategie cu obiective foarte clare și precise, totul în slujba tinerilor.
O experiență inovatoare și încurajatoare ce va aduce abordări diferite și îmbunătățiri considerabile în lucrul cu tinerii, în dezvoltarea competențelor liderilor și lucrătorilor de tineret la nivel local.


O etapă importantă pentru noi va fi vizita colegilor din Finlanda care vor audita activitatea Centrului de Tineret Mansarda Reșița în toamna acestui an. Programul a fost inițiat de Agenția Națională care administrează Programul Erasmus+ din Finlanda, ca o primă etapă de colaborare în domeniul tineretului, având în vedere faptul că trioul Finlanda, România și Croația va prelua Președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram