Circus Pedagogy as tool to develop Youth Work

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Circus Pedagogy as tool...

Circus Pedagogy as tool to develop Youth Work

Miruna și Ana participă în aceste zile la trainingul „Circus Pedagogy as tool to develop Youth Work”, care este organizat de Association CIK/Circus La Bulle, la Brežice Slovenia, în perioada 17 - 24.09.2019. Sunt 27 de participanți din 13 țări europene: Slovenia, Croația, România, Macedonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia.

Sunt 8 zile de curs de formare unde tinerii  selectați vor descoperi cum să folosească pedagogia circului ca metodă de lucru pentru tineret. Vor folosi activitățile de circ ca formă de pedagogie în predare și în educația nonformală. Ideea principală este că circul poate fi activitate atrăgătoare și distractivă pentru toată lumea, ceea ce o face ideală ca un instrument de lucru educațional cu tinerii.

Scopul proiectului este de a introduce lucrătorii și tinerii în activități pozitive și sănătoase care încurajează cooperarea cooperarea și consolidarea încrederii, dezvoltând în același timp coordonarea și persistența. Rezultatul final este mult mai mult decât învățarea acestor abilități - ajută, de asemenea, la îmbunătățirea stimei de sine, la construirea unui capital social și la direcționarea oamenilor spre moduri de trai pozitive.

Ana Maria Anghelescu participant la proiectul Erasmus+, împărtășește impresii din timpul trainingului: "Astăzi nici nu începuse bine weekendul și noi i-am venit în întâmpinare în lumea Circus Pedagogy. După micul-dejun am trecut la balansat farfurii; nu in chiuvetă, ci mult mai bine - le-am făcut să zboare în aer, susținute numai de un băț.

In paralel cu noi, maeștrii aerului au modelat cu pricepere (și câteva baloane la îndemâna tuturor)- săbii, flori, cățeluși și turturele. Nici bine n-a venit prânzul că noi ne-am și prins în atelier cu tema liberă - fiecare și-a ales instrumentul (diablo, poi-uri, mingi de jonglat sau farfurii zburătoare) și și-a explorat limitele, dezvoltându-și totodată și abilitățile.

Amiaza în mijloc de proiect ne aduce câteva ore bune de explorare - fie cu plimbări în natură, vizite la castelul Brezice sau clipe de introspecție și reflecție între multele povești împărțite cu oameni care încă și-au păstrat sclipirea pasiunii în privire - pe scurt, fiecare a găsit ceva pe placul inimii. Ne apropriem de ziua în care vom susține spectacolul în comunitate. Nu mai puțin de 300 de copilași ne așteaptă cu încântare!”

 POZE

 

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram