De ce voluntariat? - Claudiu Jivan

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. De ce voluntariat? -...

De ce voluntariat? - Claudiu Jivan

"Stiu ca am avut ocazia sa invat multe despre mine, sa invat multe despre lumea din jurul meu. Stiu cam am socializat si discutat cu toata Europa si stiu ca mai sunt si altii care-mi impartasesc felul de a fii. Stiu acum ca nu mai sunt persoana de acum zece ani, dar nu sunt sigur ca pot sa-ti spun de ce."

Daca eram pus in timpul liceului sa ma prezint si sa spun cate ceva despre mine atunci prezentarea era urmatoare: “Ma numesc Claudiu Jivan sunt elev al liceulu Diaconovici-Tietz si sunt voluntar in doua ONG-uri”. Peste ani “Elevul liceului...” a fost inlocuit cu “Student al Universitatii de Vest Timisoara” iar mai apoi inlocuit cu “Corporate Trainer” dar tot timpul cu mentiunea “si sunt voluntar in doua ONG-uri”.

Claudiu

Ma surprind de multe ori in diferite situatii ale vietii intrebandu-ma ce ar fi fost daca nu nu as fi avut experienta si stilul acesta de viata. Ma identific atat de mult cu ceea ce fac, incat imi este greu sa imi imaginez asta. Este atat de greu incat daca as face o simulare ar disparea foarte multe din viata mea. As cunoaste mult mai putine lucruri, dar, mai important, as avea mult mai putini prieteni.

Cand facem ceva din convingere si cand o facem de multi ani, uitam sa ne intrebam „De ce?”.

De multe ori nu-mi mai pun intrebarea asta, nu trebuie sa explic nimanui de ce, doar stiu ca este bine. Stiu ca am inceput din intamplare acum mai bine de zece ani, stiu ca in toti anii astia am participat probabil la sute de proiecte, stiu ca am vorbit cu mii de persoane. Stiu ca am avut ocazia sa invat multe despre mine, sa invat multe despre lumea din jurul meu. Stiu cam am socializat si discutat cu toata Europa si stiu ca mai sunt si altii care-mi impartasesc felul de a fii. Stiu acum ca nu mai sunt persoana de acum zece ani, dar nu sunt sigur ca pot sa-ti spun de ce.

Claudiu Jivan - voluntar din 2005

*Textul face parte din campania „De ce voluntariat?”, o campanie in care tineri cu care am lucrat de-a lungul timpului povestesc despre alegerea lor de a face voluntariat, despre experienta de la Centrul de tineret Mansarda si despre impactul acestor activitati asupra dezvoltarii lor personale si profesionale. Este o campanie prin care ne dorim sa incurajam tinerii sa aleaga voluntariatul ca metoda de educatie nonformala, de dezvoltare personala si de schimbare in comunitate.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram