Lectia de voluntariat

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Lectia de voluntariat

Lectia de voluntariat

LECŢIA DE VOLUNTARIAT – Campanie de promovare a voluntariatului este un proiect implementat de Centrul de Voluntariat Reşiţa  în perioada 15 august - 5 decembrie 2014,  avand ca obiectiv  incurajarea si sprijinirea participarii civice a tinerilor în viaţa comunităţii locale.

Proiectul informeza tinerii asupra oportunităţilor pe care le au practicând voluntariatul, asupra voluntariatului ca formă de educaţie non-formală,  dezvoltare personală şi de activism civic în comunitatea locală. În cadrul proiectului se desfăşoară activităţi de recrutare şi informare a tinerilor liceeni si este organizat un concurs de grafică pentru tricouri în care tinerii sunt provocaţi la o participare activă.

Later edit: Câştigătorul concursului de grafica pe tricou a fost Bogdan Bercean, cel care a creat designul pe care îl vom folosi pentru promovarea voluntariatului şi a centrului în 2015.

 Proiectul se incheie cu un stagiu outdoor de team-building pe parcursul a 4 zile in zona Semenic. În cadrul acestui stagiu se pun bazele unui bagaj minim de cunoştinţe pentru noii voluntari şi dezvolta competenţele participanţilor în domeniul voluntariatului. Temele abordate sunt: participarea tinerilor prin voluntariat, drepturi şi responsabilităţi civice, munca în echipă, dezvoltare personală, legislaţie în domeniul voluntariatului, oportunităţi de voluntariat şi de susţinere a activităţii de voluntariat. La stagiu participa un număr de 30 de tineri interesati sa devina voluntari pe termen lung in comunitatea din care fac parte.

Metodologia utilizată în cadrul proiectului esre aceea a învăţării experienţiale, care poate fi definită ca procesul prin care oamenii acordă sens experienţelor trăite, iniţiind un proces de învăţare prin reflectarea asupra a ceea ce facem. Astfel participantul experimentează efectiv şi trăieşte ceea ce învaţă, iar noi îi cream oportunitatea de a se implica activ şi în mod voluntar în proces, de a reflecta asupra a ceea ce experimentează, de a conceptualiza experienţa prin care a trecut şi de a transfera noile concepte şi idei în realitate şi în noi contexte.

Proiectul se desfasoara cu sprijin financiar din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram