Schimb de experienta între tineri

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Schimb de experienta între...

Schimb de experienta între tineri

Am continuat în această vară ca parteneri ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin programul de schimb de experienţă între tinerii beneficiari ai centrelor de tineret din ţară. Astfel în luna iunie am experimentat ambele roluri: am vizitat împreună cu tinerii reşiţeni centrele din Sibiu şi Braşov şi am găzduit tineri din Giurgiu în oraşul nostru, la Mansardă.

afis_schimb

În perioada 10 - 14 iunie, 24 de tineri  au avut ocazia să viziteze centrele de tineret din Sibiu şi Braşov.  Schimbul de experienţă a fost realizat sub forma unei vizite de studiu, abordarea pe care am propus-o fiind una experienţială. Am creat situaţii de învăţare diferite, am pus participanţii în ipostaze inedite, oferindu-le posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage experienţe proprii. În afară de întâlnirile cu personalul şi beneficiarii centrelor de tineret, participanţii au rezolvat activităţi de genul treasure hunt în oraşele vizitate. Câteva exemple de sarcini din cadrul acestui experiment: vizitarea unei fabrici de ciocolată şi îngheţată ca exemplu de iniţiativ antreprenorială locală de succes, identificarea colecţiilor de la Muzeul "Prima Şcoală Românească", a afla ce este “testamentul cultural al lui Iacob Mureşianu”, localizarea Străzii Sforii din Braşov şi identificara numărului de familii care locuiesc aici, fotografierea a „ceva” din ceea ce au vazut şi le-ar plăcea să vadă şi în Reşiţa. Defectarea microbuzului pe drumul de întoarcere la Reşiţa a fost ultima probă a activităţii, una neprevăzută care a creat contextul pentru dezvoltarea solidarităţii, a muncii în echipă, a anduranţei şi a optimismului tinerilor participanţi dar şi a lucrătorilor de tineret aflaţi cu ei.

Mai multe imagini aici.

Apoi, între 25 – 26 iunie, Centrul de tineret Mansarda Reşiţa şi-a deschis larg porţile pentru tinerii de la Centrul de tineret Giurgiu care au participat la atelierele şi activităţile pregătite de voluntarii reşiţeni, au avut ocazia să pătrundă în „culisele” fabricii de paste făinoase Monte Banato şi a unui studio profesionist de televiziune şi radio local, Banat Media. Ne-am bucurat ca de fiecare dată când Centrul de tineret Mansarda este luat ca sursă de inspiraţie şi model de bune practici în organizarea activităţilor de timp liber şi de educaţie       non-formală pentru tineri.

 

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram