Team-building pentru voluntari

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Team-building pentru voluntari

Team-building pentru voluntari

Am început anul cu un stagiu de team-building pentru tinerii voluntari reşiţeni, un stagiu în care am ieşit din zona de confort şi ne-am bucurat de iarnă şi de natură la Brebu Nou între 8 şi 11 ianuarie.

Stagiul face parte dintr-un proiect finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş- Severin care şi-a propus crearea unui cadru adecvat pentru dezvoltarea participării civice a 30 de tineri prin activităţi de educaţie non-formală şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă pentru tineri voluntari activi.

Metodologia utilizată a fost aceea a învăţării experienţiale. Astfel participanţii au experimentat efectiv şi au trăit ceea ce au învăţat, iar noi le-am creat oportunitatea de a se implica activ şi în mod voluntar în proces, de a reflecta asupra a ceea ce experimentează, de a conceptualiza experienţa prin care au trecut şi de a transfera noile concepte şi idei în realitate şi în noi contexte. Experienţele au fost cu atât mai de impact cu cât s-au întâmplat în natură şi au implicat de multe ori o activitate fizică susţinută în care sarcinile outdoor au putut fi realizate numai cu ajutorul echipei.

De asemenea am facilitat o întâlnire cu voluntari cu experienţă, tineri care au început activităţile în cadrul Centrului de Voluntariat Reşiţa tot în jurul vârstei de 15 - 16 ani şi care au trecut printr-un proces de dezvoltare personală şi profesională în care voluntariatul a fost elementul central. Aceştia le-au povestit participanţilor despre parcursul lor, despre activităţile în care s-au implicat pe parcursul anilor şi modul în care acestea i-au modelat. În acelaşi timp ei au fost din nou voluntari sprijinindu-ne în organizarea activităţilor. Aşa că mulţumim Alexandra Ardelean, Mihai Lupşan, Silviu Jivan, Claudiu Jivan şi Roxana Afrăsiloaia.

Pe parcursul celor patru zile, voluntarii au participat la activitati de team building, de construire a incredrii in sine si in colegi, activitati outdoor in care au profitat de natura si frumusetea ei dar au invatat sa o si respecte si protejeze. Ne-am bucurat de prezenta specialistilor WWF Romania care ne-au invatat despre salbaticie si importanta ei, despre bogatia naturala pe care o avem in zona noastra si ne-au facut constienti de rolul pe care il avem in pastrarea ei.

Dar partea frumoasa abia acum începe. Mult succes în activitatea voastră din acest an, dragi voluntari!

Mai multe poze de la team-building puteți vedea AICI.

 

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram