Viața ca o p(a)radă - Campanie de promovare a voluntariatului

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Viața ca o p(a)radă...

Viața ca o p(a)radă - Campanie de promovare a voluntariatului

Proiectul ””Viața ca o p(a)radă– Campanie de promovare a voluntariatului prin activități de animație", este implementat de Centrul de Voluntariat Reșița în perioada 27 iulie - 13 noiembrie 2016, cu sprijin financiar din partea Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin. Mai multe imagini aici.

Obiectivul principal al proiectului este stimularea participării civice a tinerilor în viața comunității local. Astfel, proiectul îşi propune să informeze cât mai mulți tineri asupra oportunităților pe care le au practicând voluntariatul, asupra voluntariatului ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală şi de activism civic în comunitatea locală, și cu precădere, a animației socio-culturale în acest caz prin activități de circ.

În cadrul proiectului s-au desfășurat și activități de recrutare şi informare a tinerilor din liceele reșițene asupra oportunităților deschise prin voluntariat. De la începutul anului școlar ne-am întâlnit cu peste 300 de elevi de liceu. Mai multe despre aceste întâlniri aici. În urma acestor întâlniri am selectat 30 de tineri pe care ne-am propus să îi pregătim pentru a deveni voluntari de animație stradală.

Astfel în perioada 13 - 16 octombrie 2016, tinerii selectați au participat la un stagiu de 4 zile la Brebu Nou. În cadrul acestuia s-au pus bazele de cunoștințe pentru noi voluntari alături de veterani, lucrând împreună la dezvoltarea competențelor în domeniul voluntariatului prin activități de circ. Temele abordate au inclus: inițierea în domeniul artelor circului care a avut cea mai mare pondere din program, dar și participarea civică a tinerilor prin voluntariat, promovarea muncii în echipă, dezvoltare personală, legislație în domeniul voluntariatului, și altele. Partea de stagiu legată de formarea ca animatori în arta circului a fost susținută de traineri de la Școala de circ din Timișoara: Nagy Imre, Raluca Ilaș și Zoe Guinand.

După o perioadă de șase săptămâni de la desfășurarea stagiului, timp în care participanții la formare vor trebui să pună în practică ce au învățat și să experimenteze noțiunile deprinse, vom organiza și o sesiune de examinare.

Acțiunea este finanțată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin în cadrul concursului local de proiecte pentru tineret.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram