Vizita de studiu la Budapesta

  1. Home
  2. /
  3. Ultimele articole
  4. /
  5. Proiecte
  6. /
  7. Noutati
  8. /
  9. Vizita de studiu la...

Vizita de studiu la Budapesta

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a organizat în perioada 8 – 11 septembrie 2016 o  vizită de studiu la Centrul de Tineret al Consiliului Europei din Budapesta, realizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov.

Participanți sunt tineri și voluntari activi de la Centrul de tineret Mansarda Reșița și Centrul de Voluntariat sau. Aceștia au fost selectați pe baza interesului arătat să dobândească și să își dezvolte noi cunoștințe, noi abilități. Abordarea a fost una ce a urmărit crearea de situații diferite, prin care participanții să fie puși în împrejurări inedite oferindu-le posibilitatea de a învăța în mod direct şi de a-și extrage experiențe şi concluzii proprii.

Am pornit dis de dimineață joi și am călătorit cu răbdare, toți împreună spre un alt fus orar. Primul contact cu frumoasa capitală de pe Dunăre a fost unul plin de entuziasm din partea voluntarilor: ne-am oprit la Centrul de Științe CSOPA unde am învățat că vizitarea unui muzeu poate să fie cu adevărat ”altfel” și am lăsat în urmă această experiență magică de cunoaștere luând cu noi gândul că și comunitatea noastră are mare nevoie de un altfel de loc atât de inedit pentru petrecerea timpului liber. Fără a investi resurse financiare prea mari, cu câteva oglinzi, scaune, pârghii și alte materiale la prețuri infime, însoțite de multă bunăvoință, se pot crea experiențe de descoperire și învățare deosebite.

Vineri am vizitat Centrul de Tineret al Consiliului Europei, pe care ni l-a prezentat o simpatică și plină de energie compatrioată, Ruxandra Pandea, consilier educativ la centrul de la Budapesta, care ne-a convins că această instituție lucrează zi și noapte la schimbarea în bine a condițiilor de viață ale tinerilor în cele 47 de state membre ale organizației europene.

Tot aici, în această remarcabilă clădire, cu vedere deosebită la impresionanta Budapesta, ne-am întâlnit cu Rita Galambos, de la Fundația pentru Tineret Democratic – DIA Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, care ne-a împărtășit din vasta ei experiență de lucru cu tinerii și voluntarii de orice vârstă, în misiunea ei dificilă de a construi un tineret democratic pentru un viitor ”sănătos” al societății maghiare.

Sâmbătă ne-am dedicat timpul cunoașterii Budapestei prin participarea la o vânătoare de comori plină de capcane și provocări, pe care însă am terminat-o cu bine și energizați pe deplin de frumusețea răpitoare a orașului vizitat. De la dealurile din Buda până la elegantul restaurant din Pesta unde am cinat, puține colțuri au rămas neexplorate.

A fost un sfârșit de săptămână care ne-a stimulat motivația, prin conștientizarea amplorii politicilor de tineret la nivel de continent, dar și plin de viață și energia pe care ți-o dă cunoașterea locurilor complet noi, cu siguranță vom reveni.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram