Young Europe – Rethinking Democracy

 1. Home
 2. /
 3. Ultimele articole
 4. /
 5. Proiecte
 6. /
 7. Noutati
 8. /
 9. Young Europe – Rethinking...

Young Europe – Rethinking Democracy

Pentru a marca 25 de ani de la caderea zidului Berlinului, a Cortinei de Fier si a schimbarilor majore survenite in acea perioada in intreaga Europa, se desfasoara in perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2014 proiectul Young Europe – Rethinking Democracy.

In aceasta perioada 120 de tineri din 28 de tari calatoresc cu trenul pe traseul Berlin-Viena-Praga-Berlin realizand activitati de educatie nonformala. Echipa resiteana este formata din 6 voluntari activi care vor impartasi la intoarcere cu alti tineri experientele de invatare prin care au trecut.

 Obiectivele proiectului sunt:

 • Dezvoltarea constiintei europene,
 • Crearea unui context favorabil pentru dezbateri constructive si pentru dezvoltarea tolerantei fata de opinii si culturi diferite
 • Formarea unei gandiri democratice prin implicare activa.
 • Intarirea constiintei politice prin familiarizarea tinerilor cu lume apoliticii si prin identificarea de solutii pentru incurajarea implicarii acestei categorii in luarea deciziilor la nivel politic.

IMG_0254

Pe tot parcursul calatoriei vor avea loc 14 Workshopuri pe teme legate de democratie, grupul voluntarilor din cadrul CVR sustinand unul din ele: „Finding Mr. Right”, un atelier care are ca obiectiv dezvoltarea gandirii critice si utilizarea acesteia in selectarea candidatului potrivit in procesul alegerilor. Printre metodele utilizate in cadrul activitatilor se afla: radio, grafica, arta stradala, file de scurt metraj, photovoice, etc. De asemenea vor exista momente in care tinerii se vor afla fata in fata cu politicienii construindu-se un dialog de la egal la egal.

Memorial Holocaust Berlin

-------------------------------------------------------------------------------

La finalul proiectului toti participantii au conceput si semnat o declaratie adresata Consiliului Europei, Consiliului Uniunii Europene, Consiliul Ministerelor de Tineret din Uniunea Europeana, statelor membre, Parlamentului European si Comitetului Regiunilor. Declaratia poate fi vizualizata AICI.

De asemenea, puteti viziona un sumar video al proiectului pe Vimeo AICI .

Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, cofinantat de catre Ministerul German de Tineret si organizat de GoEurope, Germania in parteneriat cu peste 20 de organizatii din Europa printre care si Centrul de Voluntariat Resita ca partener din Romania.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram