Teatru de umbre

Teatru de umbre

Organizam un spectacol de teatru de umbre pentru copii defavorizati si ne aflam in plina perioada de pregatire a povestii, personajelor si decorului.

Astfel, in cadrul acestui atelier voluntarii nostri experimenteaza postura de artisti. Dupa ce invata despre principiile teatrului de umbre se creaza personajele, tinerii vorinterpreta  roluri si vor fi invitati sa treaca in spatele paravanului pentru a construi o poveste. Spectacolul final va fi prezentat la serbarea copiilor organizata in cadrul centrului de zi al Fundatiei Humanitas Pro Deo Resita. Coordonatorul proiect este Alina Bosinceanu pe care ne bucuram sa o avem alaturi de noi.

"Teatrul de umbre este una dintre tehnicile de teatru care se folosește cel mai rar. Teatru de umbre constă în proiectarea pe un ecran semitransparent a umbrelor siluetelor așezate în fața unui fascicol de lumină direcționat către ecran. Aceste siluete, ce sunt abordate ca personaje dramatice, sunt mânuite cu ajutorul unor tije. Artei complexe a teatrului de umbre i se asociază muzica, declamația și cântul, literatura, estetica vizuală, artizanatul artistic și teatrul de animație.” (Teatrul de umbre la muzeu – Alexandra Zbuchea, Raluca Bem Neamu, Beatrice Iordan, Bruno Mastan, Bucuresti, editura Tritonic, 2010)

Atelierul se desfasoara in fiecare marti si joi incepand cu ora 17:00 la Centrul de tineret Mansarda Resita, iar participarea este libera.

--------------

S-au pregatit cateva spatamani si astazi, 14 decembrie, a fost seara cea mare. Premiera spectacolului in fata unui public numeros si vesel la Centrul de zi al Fundatiei Humanitas ProDeo. Au avut emotii, dar dupa spectacol au mai poposit putin pentru a da ocazia si copiilor sa aduca la viata povesti cu umbre, sa se joace si la final sa cante impreuna colinde. Felicitari voluntarilor!

-------------------------

Cu mare bucurie am onorat invitatia Centrului de zi Maria, astfel incat in 29 decembrie am avut din nou spectacol in fata unui public prietenos si curios.

Doneaza prin card

Centrul de Voluntariat Reşiţa

Str. Ateneului, nr. 1, sc. 1, ap. 6, Resita
Cod fiscal: 19216758
Toate drepturile rezervate Centrul de Voluntariat Reșița
magic-wandenvelopephonerocket linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram